måndag 15 juni 2009

Småland, inte alls ohult

När vi körde ner på fredagskvällen bjöd Småland på en dötrist E4 och ymnigt regn. Vi välkomnades hos våra vänner med öppna famnar och rosévin och sommaren var ändå inte död.

På lördagen var himlen lite lättare, även om några stänk följde oss till Bergshults antik och Stockhults Teboden (bilden). På den senare fikade vi danska munkar och te (!) innan jag lyckades bestämma mig för ett hekto vardera av en mycket god rooibush chai och en ännu oprövad Stockhult special.

Åsa visade oss byn medan Jonas började med maten, ett recept från "Kärlek, oliver och timjan" som jag aldrig lyckats sådär bra med - mums! Vi drack lite mer vin, konstruerade Facebook-quiz och skrattade så vi grät.

På söndagen åkte vi till kvarnen i Kornhult och åt mer danskt, tre sorters smörrebröd som nog smekte varenda smaklök jag har. Åsa kastade av misstag en boll i huvudet på Frej och Jonas kastade en boll i huvudet på Åsa så att den av misstag studsade i huvudet på Frej. Sen besökte vi en badplats, men det var inte varmt vare sig i vattnet eller på land fastän solen gjorde sitt jobb och alla utom Jonas krukade ur.

Otroligt skönt att slippa trängas på 22kvm hela helgen och istället få hänga med vänner. Men plikten kallade och en kaffe med bulle senare körde vi via Halmstad och Varberg tillbaka till Borås. Det gick mycket fortare, sämre väg och fler mottrafikanter till trots.

2 kommentarer:

  1. Jättefin blogg. Snygg design!
    Det var jättekul att ha er hos oss. Nu är vi hemma i Uppsala igen och det känns mycket tråkigare...

    Stjärtpuder = arseltalk = bakpulver!

    Jonas och hans pinuppa till fru.

    SvaraRadera
  2. Visst hade jag gjort fint i korsordet? Vi kommer upp så fort vi kan!

    SvaraRadera